Ny badad

NU är fisen nybadad och hon bara älskar att bada, flyta runt som en liten kork.
Nova och Rikard sover,och jag sitter här i sängen och glor runt på nätet ... Rikard ska jobba idag kl 4 till inatt och sen imorgon hela dagen med, så vi blir ensamma här uppe. men det gö inget klarar oss så bra ändå.
Jaaa annars händer det väl inte så mycket här egentligen äta skita sova gör nova. annars äre väl inte mkt mera, hon blir nog av med sin värmemadrass kanske imorgon eller övermorgon.. och då kan hon äntligen få ha på sig lite kläder, det ska bli kul! Nu blir sova middag för mig med och sen köra R till jobbet.


Torsdag

Sitter här på rummet nu .. Rikard har lilla Nova och matar henne.
Idag är hon 35 veckor gammal. Idag ska jag fixa allting som inte är klart där hemma, ska hämta upp amanda sen så ska vi åka på ärenden, som köpa skötbord, badbalja m.m. Så idag har Rikard henne hela dagen!




Tisdag

Nu har vi äntligen fått ett rum på sjukan .. 5 meter ifrån Noa typ!
Just nu är hon inne på vårat rum med oss, snart dags för blöjbyte och mat så hon blir nöjd!
Låter på läkarna som att vi kanske får åka hem nästa vecka och ha hemvård istäället, och det är ju bra.
som sagt nu blire blöjbyte och mat för Nova och sen så ska jag och rikard iväg och äta något.




Söndag

Ännu en heldag/kväll på neo med Nova gullet.
Åkte iväg en sväng till a6 för att luncha och köpa amningsbh.ar.
Letade även efter en mindre mössa till Nova lla hennes är förstora, men verkar inte finnas någon som är mindre..
inte i dom vanliga affärerna i vilket fall.. sen åkte vi tillbaka till henne och vi har i princip suttit med henne hela tiden, kom hem nu har vart och handlat med, så gjorde vi tacos, MUMS!
Blir väl någon film nu snart, och sen blir det lägga sig tidigt, rikard kom hem halv fem i morse så mycket var det att göra på jobbet igårnatt! Ska slänga upp några bilder på nova med när hon har på sig sina tossor som mormor köpt till henne.








Myser hos pappa


Bomber och tusentals folk!

Okej kankse inte bomber, men ja vad heter det fyrverkerier och smällare till max!
Vid spfia kyrkan, och något jävla intersporttält som säljer HV saker.
Tur att lilla Nova inte är hemma idag kanske, för shiit vilket liv det är.
tog precis en bild ifrån balkongen okej ingen vidare bra bild, men ska visa er hur mkt apor det kryllor runt på stan idag när hv gjorde bra ifrån sig ........


Lördag

Hemkommen efter en dag hos Nova, jag och Rikard har varit där sen i förmiddas, va tiden knallar på fort när man är där, man undrar vart tiden tog vägen den bara rinner iväg. Fan att HV skulle ta guld idag då, jääävla livat neranför nu gå hem och lägg er jävla nötter!! Rikard jobbar nu 10 till ja kanske 3 inatt ..
Idag fick Nova sitt första bad också ju, men glömde givetvis att hämta cameran då men får ta det nästa bad istället. Ne nu ska jag försöka kolla på tv (ostört?) nja..  ciao bella.




5dagar






Hemma

Vi har sovit hemma inatt jag och rikard, dom hade inga lediga rum ..
så igår var det bara att tvätta en massa, packa upp allt och nu packa om igen.
Nu har Nova fått byta rum med, det känns bra.. hon blir bara bättre och bättre, hon är bara en tillväxtbebis säger dom .. så när hon har blivit tillräckligt större så får hon komma hem till sitt riktiga hem!
Och jag som har en hel del grejer kvar att köpa med, men det hinns ju det med!

Nu blire dusch och sen packa ihop kläder till mig och Nova och sen så beger vi oss till sjukhuset igen.

Cya don't wanna b ya



Torsdag,

Nu är Nova 3 dagar gammal.. och hon blir bara sötare och sötare !
Och så har hon slutat att jäsa i sin varma och gosiga kuvös, och istället ligger hon och myser i en säng..
Snart får hon ha på sig sina egna kläder med tror jag ..

Rikard har suttit med henne i flera timmar nu och missade hela HV matchen:)





Vad finns där under?


NOVA



LILLA RÄKAN



<3


Bajsblöja.

Rikards 2.a bajsblöjbyte, haha så bra är Nova, precis när man är klar och ska sätta på blöjan så bajsar hon igen!
Nu ligger jag och rikard på vårt rum och bara slappar, ska snat bort till fisen och sitta med henne så ska hon bli sondad.. Idaag vägde hon 2530g. och hon andas själv så bra!






N O V A är här !

Ja nu har Nova kommit till världen.

6v och 2 dagar för tidig
2646g
46cm





Lördagskväll

 

hoho, Sitter här hemma i soffan och kollar på Millennium.
Har knappt hänt någonting idag, jag och R åkte upp till a6 och köpte present till Leo's 1års-kalas som är imorgon!
Sen blev det mat och kolla på hockey'n, gott HV! Ne annars har det inte hänt mycket alls, och inte så mkt kommer det hända imorgon heller, R är ledig så det blir väl någon film och god mat .. tror jag ska unna mig själv en stund i ett solarium. Ne  nu måste jag lägga mig ner innan revbenen bryts av! Ciao.





har visst glömt bort att visa några saker som jag har beställt för ett tag sen med.. SÅ FINT!



BB - Väska !

Nu har jag äntligen köpt en väska som jag ska ha med mig till förlossningen !
Tror att jag ska börja packa den nu snart med och fylla på med saker som man vill ha med sig.
Vore ju hemskt att inte få med sig sina egna saker å så, så lika bra att vara förberedd!
Idag har det inte hänt mycket alls har tvättat 3 maskiner med babykläder och nu sitter jag och Zappar mellan Criminal Mind's Och Hockey'n. går inte alls bra för HV !

Idag gick vi in i en ny vecka IGEN, vecka 34 hej!

Barnet är ca 32 cm långt från huvud till stjärt och vikten ungefär 2,3 kg. Det kan skilja på ljus och mörker. Om solen skulle lysa på magen kommer barnet att bada i ett rött sken. Naglarna på de pyttesmå fingertopparna är vassa. Nu kan barnet själv bekämpa lätta infektioner med sitt immunförsvar. Det är för stort att flyta omkring i fostervattnet och rörelserna blir större och långsammare. Ibland kan en del barn fixera huvudet i denna vecka, det vill säga lägga sig tillrätta i bäckenöppningen.


Onsdag,

Oj oj vilken bra dag det har varit idag då!
Gick upp kl8 då det vart strålande sol, härligt! Gjorde ordning mig för att åka till apoteket och hämta dom sista sprutorna .. sen begav jag mig bort till Karolina och plockade upp henne för att vi skulle åka till Lager ..
Mycket babykläder blev det :) Käkade och sen åkte vi hem igen för att gå på mammagruppen kl 3, vilket vart bra att vi hann med eftersom en kvinna ifrån försäkringskassan skulle vara där och prata massa info om föräldrarpenningen. tur det för innan har man inte fattar någonting alls, men nu lyser det nog en lampa i huvudet.
Och nu sitter jag här hemma helt utslagen i soffan! Imorgon blire åka till tanta och städa, the bitch is back (tanten asså) Och nu blir det tv.


2 st Levi's Tshirt's, strumpor och Lundmyr of Sweden nappar, Pyjamasar, body's, mössa med solskyddsfaktor 50 och en "mobil" hängare till vagnen, SVEA byxor, och sista är 2 tröjor, dress och strumpbyxor från Mamma.

   

Söndag

Vilket innebär städning på kontoren .. det är det enda jag har inbokat, plus att gå en runda uppe vid västersjön efteråt.. vi har ju fått det soliga vädret idag tillskillnad från igår!
Rikard och Andreas sa att dom skulle stänga igen tidigt idag, efter lunchen vid 4 -5, fast det tror jag inte på för kan nästan garantera att det kommer komma in en 2.a precis när dom ska stänga!
Måste egentligen städa här hemma med, men det kan jag skjuta upp tills imorgon eller gärna en vecka till!
Längtar till onsdag för då bär det av mot LAGER då ska jag och Karolina shoppa till Bebisarna i magarna.



32+2


Torsdag

Ny vecka idag, 33!
ojojoj vad tiden går.. Snart äre lunch med mamma som gäller, sen blir det sommardäck på bilen, gott!
Orkar inte skriva mera, haha nu äre lyckohjulet som gäller!

VECKA 33

Nu väger bebisen c:a 2 kg och mäter totalt omkring 45 cm från topp till tå.

Förutom att gråta så kan nu bebisen göra allt som en nyfödd 40 veckors bebis kan. Det börjar bli trångt om utrymme inne i livemodern, men bebisen kan fortfarande sparka och röra sig. Den sover mycket under den här perioden, precis som en nyfödd bebis. Ögonen rör sig under REM-sömnen, och forskarna tror att fostret drömmer livfullt inne i livmodern.

 När bebisen är vaken så använder den sina sinnen; den lär sig alltmedan den lyssnar och känner. Bebisen har sannolikt valt en förlossningsposition nu och ligger antingen med huvudet nedåt eller uppåt (sätesbjudning). När barnmorskan känner på din mage så kan hon känna hur barnet ligger och eventuellt försöka vända det om det ligger med stjärten först.

Om bebisen föds denna veckan så är lungorna sannolikt starka nog att fungera utan hjälp, men den kan ändå behöva vård av specialisttränade läkare och sköterskor.

Ögonen är öppna under vakenperioderna och färgen på dem är vanligen blå, oberoende av vad den permanenta färgen senare kommer att bli, då pigmenteringen inte är färdigutvecklad. Den slutliga pigmenteringen kräver att ögonen utsätts för ljus och sker vanligen inom några veckor från förlossningen.

Din livmoder befinner sig nu c:a 15 cm ovanför din navel. Din viktökning ligger förmodligen mellan 10-13 kg. Under de sista veckorna upplever många att de behöver kissa oftare. Livmodern trycker på urinblåsan och kan göra att du behöver gå på toaletten ofta. Din livmoder har blivit c:a 500 gånger större än den var innan du blev gravid!

Produktionen av röda blodkroppar har nu börjat komma ikapp och blodbristen och andfåddheten som du kanske upplevde tidigare börjar avtaga under den här perioden.



CIAO !


"Söndags" middag

Köttfärslimpan (potatis kokta morötter o sås) står och väntar på att få hoppa in i ugnen, disken står och väntar på att få bli ren. Och han där inne kan ju inte göra någonting!!  Usch känns som förkylningen bara blir sämre och sämre, har inte sovit en blund inatt typ! Var iväg innan oh köpte ny vattenkokare brödrost och toastmaskin. behövligt, och skönt med nya fräscha saker ..  Nästa vecka blir det Lager med karolina, LÄNGTAR!
Kommer säkert inte finnas ett dugg när vi åker dit bara för de ..

Idag är en sån riktigt hata-människor dag!!
Idag är det fel på alla enligt mig!

Men jag är så glad för att prinsessan har börjat märka av sig!
Inget är bättre än när man får känna henne i magen, <3


Aldrig mera

Ska jag gå på en HV Match gravid igen, fy satan vad ihopklämd hela jag blev trodde revbenen gått sönder, alla mina leder värkte/värker.  satt bara och väntade på att det skulle vara slut .. jävla skitmatch var det ju också.
Idag har jag glatt varit och städat pappas kontor, sen åt jag mamma å pappa på någon thai restaurang i la stadia.
och nu har jag och mamma varit och handlat på MAXI, jippi! Haha jag köpte någon special grej sköljmedel som var 4 liter, shiit det var tungt att bära kassana sen ! Nu ikväll ska jag vara kärring och spela bingolotto och kanske vinna en bil?? Kan meddela att prinsessan har ej varit på hugget varken igår eller idag, blir lite smått orolig faktiskt.. det är mindre plats i magen jag vet.. men man ska ju känna dom ändå! Och jag har åkt på och blitt sjuk, Feber jääävligt ont i halsen och förkyld + lite hosta på det! Varför just jag? Det måste vart någon snorunge  som smittat mig när vi var på föräldrargruppen medans vi väntade på att det skulle börja. DUMMA

 

 


Studenten på SMÄLLEN & NYKTER


Påskafton

Nu är jag hemma hos mina päron, farmor och mormor är här med..
äta lite påskmat med .. sen skulle tydligen jag och mamma med pappa på hockeyn ikväll. så det ska bli skoj!
Hoppas att dom vinner denna matchen igen. äre inte taskigt att låta spelarna spela på påskafton?
Gud vilket väääder vi har då! Kan ju inte bli bättre, farmor sa att hon hade 20 grader på sin termometer.
vilket är underbart!!! Ralph är här med ligger och sover på golvet, att han kan sova i detta oljudet och han som hör 10 ggr bättre än oss! Men söt är han i vilket fall. den lilla råttan.            Tror jag börjar bli sjuk med, halsen strejkar ialf .. jätte ont!  HAVE a nice påskafton!

..

Idag är jag helt mörbultad i kroppen, efter gårdagen.
Rikard kom hem halv 3 inatt, såå då gick jag upp och satte mig i soffan och var lite social, gick och lade mig vid fyra igen, och det känns nu att huvudet inte hänger med ritkigt.
Nu blire frulle och miljonlotteriet lyckohjulet! ;)
Sen köpte jag färg igår så jag ska måla våra rör inne i duschen, vet i fan vad dom sysslat med men hälften är målade i vitt och resterande är fortfarande omålade (koppar färg) Skit fuuuuuuuuult!
vad ska ´man göra en sån här dag egentligen?? Gå och handla lite bara för att liksom...

vilken dag då!

Började dagen med besök av farmor och mamma..
Sen skulle jag bara åka med mamma hem eftersom min bil står där och jag ska vara hos mvc kl 4, men istället går vi och lunchar på 8an. beger oss ner till stan går in i den nya gallerian och köpte en prinsessa till prinsessan som man ska lägga pyjamasen i ! Sen gick vi till åhlens där jag köpte min efterlängtade rosa barbapapa till prinsessan och så hittade jag även en "ko" "dalmatiner" klänning och 2 par strumpor. sen trodde jag vi skulle hem, men ne då ville mamma gå vidare, så jag köpte en "skjort" tunika eller nått liknande och en skön stickad tröja. efter set åkte vi hem och jag fick nästan åka till mvc på dirren så där mätte vi mage klämde och kände lite och så lyssnade vi hjärtljuden som alltid har legat på 140 och det gjorde dom även nu, och SF måttet var 30cm.
Efter jag kom hem därifrån väntade vi bara på pappa och bror för att bror skulle flytta idag. så nu kom jag hem därifrån, riktigt lång dag har det varit och det känns riktigt mkt i kroppen .. benen vill helt enkelt strejka men det går ju inte när man måste gå framåt!! OCH JAG ÄR ARG, vi skulle fått våran nyckel till garageporten inskickad i brevinkastet idag 1 april. tro ni det låg något innanför dörren nu när jag kom hem? NEEE!


Iväntan på MVC




RSS 2.0